Service

Vandentempel Service: Zekerheid in spanning!


Ons motto is “Zekerheid in spanning”.

Dit is niet zomaar een kreet, Vandentempel maakt dit ook waar! Keer op keer.

Als gebruiker of eigenaar van kostbare meetinstrumenten weet u als geen ander wat het belang is van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid tijdens metingen.

Logisch dat u uw meetinstrumenten voor kalibratie, preventief onderhoud of reparatie niet aan zomaar iemand toevertrouwt.

U wilt een betrouwbare partner, die kennis van zaken heeft, het belang van veiligheid onderkent en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Vandentempel Service is die partner.

Wij bieden u zekerheid in spanning!

Uw kostbare meetinstrument is in goede handen bij Vandentempel Service

Vandentempel Service richt zich op kalibratie, (preventief) onderhoud, reparatie en verhuur van elektrotechnische meetapparatuur.

Veiligheid

Maar we doen meer! Bij Vandentempel Service staat veiligheid voorop.

Metingen aan spanning of stroom brengen nou eenmaal altijd risico’s met zich mee. Voor een deel is dat afhankelijk van de technicus op locatie die meetapparatuur gebruikt. Kent de technicus de veiligheidsvoorschriften en worden die nageleefd? Is de technicus voldoende opgeleid en ervaren om de metingen of de werkzaamheden veilig uit te voeren?

Meetapparatuur moet veilig zijn.

Met oog voor detail voert Vandentempel Service bij elke kalibratie, reparatie of bij (preventief) onderhoud een visuele veiligheidsinspectie uit op zowel het meetinstrument als de bijbehorende kabels. Kleine defecten worden gerepareerd, losse contacten vastgezet, back-up batterijtjes worden vervangen. Pas als onze servicetechnici tevreden zijn, wordt het meetinstrument nogmaals gecontroleerd op goede en veilige werking.

U ziet: Van kalibratie tot volledig onderhoud ínclusief veiligheidscheck, uw meetinstrument, van eenvoudige spanningstester tot de meest complexe meetapparatuur, is bij Vandentempel Service in goede handen.

Vandentempel Service is gespecialiseerd op de volgende gebieden:

Hoogspanning

In de werkplaats van Vandentempel Service hebben onze service technici de beschikking over twee hoogspanningsruimtes, waarin we tot maximaal 150KV DC en 110KV AC @50Hz kunnen testen. De grootste van de twee is speciaal ingericht voor onderhoud en kalibratie van hoogspanningsmeetinstrumenten in kabelmeetwagens.

De andere hoogspanningsruimte wordt gebruikt voor onderhoud en kalibratie van losse hoogspannings- en middenspanningmeetapparatuur.

Kabelmeetwagens

Uw kabelmeetwagen kent geen geheimen voor de hooggekwalificeerde servicetechnici van Vandentempel. Of het nu gaat om preventief onderhoud, kalibratie of reparatie, bij Vandentempel Service weet u zeker dat uw kabelmeetwagen de juiste aandacht krijgt, ínclusief een veiligheidscheck!

Warmtebeeldcamera’s

Vandentempel Service beschikt over een eigen infrarood kalibratie instrument, de zogeheten ‘blackbody’. Deze infrarood temperatuur kalibrator biedt een consistente, nauwkeurige en betrouwbare kalibratie omdat de emissiviteit radiometrisch gekalibreerd is. Hierdoor wordt uw warmtebeeldcamera, van Fluke of een ander fabricaat, op de juiste manier gekalibreerd.

Power Quality Analyzers

In deze tijd van energietransitie is de kwaliteit van de netspanning en -stroom steeds belangrijker. Om nauwkeurige metingen uit te voeren, moet u kunnen vertrouwen op uw meetinstrument. De PQ-meetinstrumenten worden in ons servicecentrum altijd visueel geïnspecteerd op veiligheid. Eventuele mankementen worden (indien nodig in overleg met u) verholpen.

Bij kalibreren en justeren gaat Vandentempel Service ook weer een belangrijke stap verder: In ons servicecentrum genereren wij, naast flicker- en sags/swells-simulaties, niet alleen de 3e harmonische op het te meten signaal, maar superponeren zelfs de 5e en 7e harmonische op het signaal. Hierdoor ontstaat een “levensechte” situatie. Geen laboratoriummeting dus, maar een simulatie van de échte praktijk.

Service op locatie

Vandentempel Service beschikt over een compleet ingerichte servicewagen. Kalibratie op locatie is daardoor mogelijk, ook op hoogspanning. Dit betekent voor u dat u uw meetinstrumenten maar heel kort uit handen hoeft te geven, terwijl u toch de hoogst mogelijke kwaliteit van ons krijgt! Het uitvoeren van kleine reparaties is, afhankelijk van de storing, ook mogelijk.

Daarnaast beschikt Vandentempel Service over een eigen kabelmeetwagen. Hoogspanningsmetingen, kabelbeproevingen, foutlokalisatie en dergelijke op locatie zijn daardoor mogelijk. Een ervaren technicus van Vandentempel kan dit voor u uitvoeren, maar onze kabelmeetwagen is ook te huur.

Wilt u een kalibratie, een reparatie laten uitvoeren, of een apparaat huren?

Download Service formulier

Vul in en email naar

Kalibratiesoftware

Vandentempel Service beschikt over kalibratiesoftware met een klantenportaal waartoe u, als klant, een eigen inlog heeft.

Via onze software heeft u altijd inzicht in de kalibratie- of reparatiestatus van uw meetinstrument, kunt u certificaten downloaden en de historie van de meetresultaten van uw meetinstrument bekijken

Klantenportaal service


Heeft u een vraag, opmerking of klacht? Vul dan hier het contactformulier.
Wij nemen dan binnen vijf werkdagen contact met u op.

Vandentempel

Specialisten in elektrotechnische meet- en testtechniek. Sinds 1974 actief in België, Nederland, Luxemburg, Antillen en Suriname.

Contact

de Netelhorst 8
8051 KE Hattem
+31 (0)38 444 90 09

Nieuwsbrief inschrijving

Als u op de hoogte wil blijven van ons laatste nieuws en data van seminars & beurzen

Zekerheid in spanning

Advies

Gedegen advies om tot een juiste keuze van meetapparatuur te komen.
Uw adviseur heeft zelf meet-ervaring

Levering

Apparatuur voor meten aan en testen van de elektrische infrastructuur, vanaf opwekking tot en met distributie.

Nazorg

Eigen werkplaats met getrainde technici, voor onderhoud, reparaties en kalibraties van uw meetapparatuur
Product trainingen: theorie èn praktijk in het eigen didactische net van Vandentempel
2020 © Vandentempel