•  +31 (0)38 444 90 09
 •  
geschiedenis 1960

Sales meeting 1960 bij BAUR in Oostenrijk

geschienis 1980

Productdemonstratie in Brussel, begin jaren 80

Wie we zijn

Zekerheid in spanning

Vandentempel houdt zich al meer dan 45 jaar op alle manieren bezig met meet- en testtechniek voor de energiesector. De specialisten van Vandentempel doen zelf graag metingen in uw praktijk, en kunnen vanuit eigen ervaring gedegen advies geven.
Service schrijven wij met een hoofdletter, omdat wij onze klanten graag zien terugkomen.

Vandentempel is op 4 januari 1974 opgericht door Wouter van den Tempel met het doel BAUR Prüf- und Meßtechnik uit Oostenrijk op de BENELUX-markt te vertegenwoordigen. In de jaren zeventig werd de naam BAUR synoniem voor robuuste kwaliteit, waarbij de isoleerolietesters een grote rol speelden.

Op 8 december 1981 nam een klant van Vandentempel, Wim Niesing, het bedrijf over. Halverwege de tachtiger jaren begon Vandentempel te groeien en werden nieuwe productgroepen en fabrikaten aan het gamma toegevoegd. Op 13 maart 2003 verkocht Wim Niesing Vandentempel aan Matthijs Postma.

Technisch Handels- en Adviesbureau Vandentempel B.V.

Statutaire zetel:Hattem
KvK-nummer:05062675
Bankrekening:39 73 38 325
IBAN nr:NL71RABO0397338325
BIC nr:RABO NL2U
BTW nummer:NL807554327B01

Vandentempel Service B.V

Statutaire zetel:Hattem
KvK-nummer:05062676
Bankrekening:39 73 38 333
IBAN nr:NL49RABO0397338333
BIC nr:RABO NL2U
BTW nummer:NL807554315B01

Vandentempel Beheer B.V.

Statutaire zetel:Hattem
KvK-nummer:08017718
Bankrekening:39 73 38 317
IBAN nr:NL93RABO0397338317
BIC nr:RABO NL2U
BTW nummer:NL002508801B01

U kunt de leveringsvoorwaarden op de volgende pagina lezen maar ook als PDF downloaden

Wat We Bieden

Producten

 • Kabelfoutopsporing
 • Isolatietesters van 500 tot 2.000.000 V
 • Apparatuur voor veiligheid
 • Power Quality
 • Transformator test-en meetapparatuur
 • Schakelaar test-en meetapparatuur
 • Relaistestsystemen

Trainingen en opleidingen

 • Theorie en praktijk in het nieuwe opleidingscentrum, met eigen LS- en MS kabelnet, transformator en circuit breaker. Vandentempel verzorgt opleidingen voor Fluke Academy

Kalibratie

 • Kalibratiediensten, volledig herleidbaar volgens de normen, in het eigen laboratorium of op locatie bij de klant.

After-Sales

 • Reparatie
 • NEN 3140 keuringen
 • Verkoop van verbruiksmaterialen
 • De service-technici worden regelmatig bijgeschoold op de fabrieken en met cursussen. Er wordt steeds gezocht naar de meest economische oplossing: vervangen van printplaten of defectreparaties op componentniveau.

Verhuur

 • Verhuur van meet- en testapparatuur. Voor overbrugging van tijdelijke capaciteitsknelpunten, als nieuwkoop geen goede business case is.

Advies

 • Hulp bij het kiezen van de meest geschikte apparatuur.
  De adviseurs van Vandentempel kunnen putten uit jarenlange eigen ervaring, die zij graag delen. Klanten van Vandentempel worden na aflevering van nieuwe apparatuur niet aan hun lot overgelaten.

Onze medewerkers

Matthijs Postma
Matthijs Postma
Directeur

Matthijs Postma werkt sinds 2001 bij Vandentempel. Hij voert de algemene leiding over de gehele organisatie. Daarnaast houdt Matthijs zich bezig met de (internationale) verkoop in Nederland, België, Luxemburg en de overige landen. ICT beheer, inclusief het ERP systeem SAP, wordt door Matthijs aangestuurd.

Luuk Groot
Luuk Groot
Commercieel Manager

Luuk is sinds 2012 werkzaam bij Vandentempel. Eerst als Accountmanager en vanaf juli 2020 geeft hij als Commercieel Manager leiding aan verkoop- en het marketingteam. Luuk is specialist op het gebied van Power Quality en thermografie. Hij is in de hele BeNeLux actief voor de verkoop van producten van Fluke, Chauvin Arnoux, Techimp en Unipower.

Jolanda van Hattem
Jolanda van Hattem
Controller en procurist

Jolanda werkt sinds 1997 bij Vandentempel. Van algemeen secretarieel werk, is Jolanda zich steeds meer gaan bezighouden de financiële administratie en orderverwerking voor de levering van meet- en testapparatuur. Jolanda ziet erop toe dat de zaken bij Vandentempel gesmeerd verlopen.

Jacqueline Koele
Jacqueline Koele
Hoofd Administratie

Jacqueline verzorgt sinds 2005 de administratie voor de service-activiteiten. Kalibratiecertificaten, facturatie en telefonische opvolging behoren tot haar werkzaamheden. Vanaf 2020 doet Jacqueline ook personeelszaken. Zij zorgt voor de collegiale sfeer op de afdeling.

Marjanne Rave
Marjanne Rave
Administratie

Marjanne werkt sinds 2015 bij de administatie van onze service-afdeling. Daar verzorgt zij de planning voor onze servicetechnici. Zij staat onze serviceklanten vaak als eerste te woord.

Gert-jan Westerink
Gert Jan Westerink
Account Manager Service

Gert Jan werkt sinds 1997 bij de service-afdeling van Vandentempel. Vanaf het begin was hij betrokken bij de opbouw van de serviceafdeling. Sinds 2011 is Gert Jan het meest bij de klanten te vinden, waar hij op locatie kalibratieopdrachten uitvoert. Als Account Manager Service is Gert Jan het visitekaartje van Vandentempel bij onze klanten. Voor veel klanten tot zelfs op de Antillen is Gert Jan een bekend gezicht.

Eduard de Leeuw
Eduard de Leeuw
Technicus

Eduard werkt sinds 2007 bij Vandentempel als technicus, waar zijn ervaring als vliegtuig-onderhoudstechnicus volop tot zijn recht komt. Sinds enkele jaren is Eduard zich meer gaan toeleggen op onderhoud, reparaties en ombouwen van kabelmeetwagens, waar zo ongeveer alle technische disciplines samenkomen, zoals werktuigbouw, elektrotechniek, hoogspanning, computertechnologie, voertuigtechniek.

Jan van Hattem
Jan van Hattem
Hoofd Service

Jan is in 2002 begonnen bij Vandentempel als technicus. In 2011 werd Jan Hoofd Service, waar hij al die ervaring gebruikt om de collega’s op de service afdeling aan te sturen, budgetten te bewaken, planning te maken, opleidingsniveau van de technici up-to-standard te houden, en de overige uitdagingen van de zeer dynamische serviceafdeling te managen.

Gerald Zwep
Gerald Zwep
Account Manager Test en Measurement

Gerald werkt sinds 1999 bij Vandentempel. Gerald is specialist in het meten en beproeven van kabels, transformatoren, schakelaars en beveiligingsrelais. Gerald dient als vraagbaken bij Vandentempel. Zijn uitgebreide praktijkervaring komt goed van pas bij de opleidingen en trainingen die hij geeft.

Gerald is specialist in de meten en beproeven van kabels, schakelaars, beveiligingsrelais en transformatoren.

Glenn Kamphuis
Glenn Kamphuis
Commercieel Medewerker Service

Glenn is in 2013 in het kader van een leerwegtraject bij Vandentempel gekomen, om het praktijkgedeelte van zijn opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties uit te voeren. Glenn heeft al de nodige jaren alle interne en externe logistiek verzorgd en is tegenwoordig werkzaam als Commercieel Medewerker Service. Daarnaast is Glenn ook begonnen zich te ontwikkelen op het gebied van kalibraties.

Wouter Stremes
Wouter Stremes
Account Manager België

Wouter werkt sinds 2017 bij Vandentempel en woont in België. Hij is als specialist verantwoordelijk voor de verkoop van onze test- en meetoplossingen in de Belgische markt. Wouter heeft ruime praktijkervaring opgedaan zodat hij advies op maat kan geven.

 

Niels de Waal
Niels de Waal
Account Manager

Niels werkt sinds 2019 bij Vandentempel. Hij heeft veel ervaring opgedaan binnen de energiesector en de industrie. Niels is onder andere verantwoordelijk voor de verkoop van specialistische test- en meetapparatuur voor onderstations. Hierbij komt zijn praktijkervaring goed van pas.

 

Sietze Postma
Sietze Postma
Backoffice Verkoop Test en Measurement

Sietze werkt sinds 2019 bij Vandentempel en is verantwoordelijk voor de backoffice verkoopactiviteiten van de test- en meetapparatuur. Sietze heeft een brede ervaring opgedaan in de techniek, automatisering en het onderwijs. Hierdoor ondersteunt hij het verkoopteam op belangrijke wijze met zowel de verkoop als promotie en training.

 

Ferenc Slagter
Ferenc Slagter
Technicus

Ferenc werkt sinds 2018 bij Vandentempel als technicus. Hij heeft hoogwaardige elektronica ervaring opgedaan bij diverse toonaangevende bedrijven in Nederland. Met deze specialistische kennis weet Ferenc de juiste oplossing te bieden bij complexe elektrotechnische vraagstukken.

 

Sybe Bruining
Sybe Bruining
Technicus

Sybe werkte sinds 2018 bij Vandentempel als technicus. Hij heeft ervaring opgedaan als meettechnicus bij een groot Nederlands elektrisch netwerkbedrijf. Deze kennis en ervaring komen goed van pas bij de service en onderhoud van onze meetwagens, waarin hij is gespecialiseerd.

 

Rianne Hoff
Rianne Hoff
Administratie

Rianne is sinds 2019 bij Vandentempel

Rianne houdt zich voor de service afdeling bezig met dossierbewaking, facturatie en kalibratiecertificaten.

Richard Dijkstra
Richard Dijkstra
Technicus

Richard werkt sinds 2019 bij Vandentempel als technicus. Hij heeft ervaring opgedaan als servicetechnicus bij diverse bedrijven in de Benelux. Richard verzorgt onder andere kalibraties en reparaties van onze test- en meetapparatuur, en is steeds vaker op locatie bij onze relaties te vinden. Richard organiseert mountainbiketours voor zijn collega’s.


 

Toine Oudshoorn
Toine Oudshoorn
Technicus

Toine werkt sinds 2020 bij Vandentempel als technicus. Hij verzorgt onder andere kalibraties en reparaties van onze test- en meetapparatuur, en heeft zich in korte tijd tot onmisbaar lid van het team ontwikkeld.

 

Wilt u meer weten?

Wij komen graag in contact met u!

Maak een afspraak
of bel ons voor meer informatie +31 (0)38 444 90 09
Vandentempel

Specialisten in elektrotechnische meet- en testtechniek.
Sinds 1974 actief in België, Nederland, Luxemburg, Antillen en Suriname.

Contact

 de Netelhorst 8
8051 KE Hattem
 31 (0)38 444 90 09
 info@vandentempel.nl

Nieuwsbrief inschrijving
 
Als u op de hoogte wil blijven van ons laatste nieuws en data van seminars & beurzen

Zekerheid in Spanning
Advies
Gedegen advies om tot een juiste keuze van meetapparatuur te komen.
Uw adviseur heeft zelf meet-ervaring
Levering
Apparatuur voor meten aan en testen van de elektrische infrastructuur, vanaf opwekking tot en met distributie.
Nazorg
Eigen werkplaats met getrainde technici, voor onderhoud, reparaties en kalibraties van uw meetapparatuur
Product trainingen: theorie èn praktijk in het eigen didactische net van Vandentempel