Over ons

Wie we zijn

Zekerheid in spanning

Vandentempel houdt zich al meer dan 45 jaar op alle manieren bezig met meet- en testtechniek voor de energiesector. De specialisten van Vandentempel doen zelf graag metingen in uw praktijk, en kunnen vanuit eigen ervaring gedegen advies geven.
Service schrijven wij met een hoofdletter, omdat wij onze klanten graag zien terugkomen.

EEN STUKJE GESCHIEDENIS
Vandentempel is op 4 januari 1974 opgericht door Wouter van den Tempel met het doel BAUR Prüf- und Meßtechnik uit Oostenrijk op de BENELUX-markt te vertegenwoordigen. In de jaren zeventig werd de naam BAUR synoniem voor robuuste kwaliteit, waarbij de isoleerolietesters een grote rol speelden.

Op 8 december 1981 nam een klant van Vandentempel, Wim Niesing, het bedrijf over. Halverwege de tachtiger jaren begon Vandentempel te groeien en werden nieuwe productgroepen en fabrikaten aan het gamma toegevoegd. Op 13 maart 2003 verkocht Wim Niesing Vandentempel aan Matthijs Postma.
BEDRIJFSGEGEVENS
Technisch Handels- en Adviesbureau Vandentempel B.V.

Statutaire zetel:Hattem
KvK-nummer:05062675
Bankrekening:39 73 38 325
IBAN nr:NL71RABO0397338325
BIC nr:RABO NL2U
BTW nummer:NL807554327B01

Vandentempel Service B.V

Statutaire zetel:Hattem
KvK-nummer:05062676
Bankrekening:39 73 38 333
IBAN nr:NL49RABO0397338333
BIC nr:RABO NL2U
BTW nummer:NL807554315B01

Vandentempel Beheer B.V.

Statutaire zetel:Hattem
KvK-nummer:08017718
Bankrekening:39 73 38 317
IBAN nr:NL93RABO0397338317
BIC nr:RABO NL2U
BTW nummer:NL002508801B01

LEVERINGSVOORWAARDEN
U kunt de leveringsvoorwaarden op de volgende pagina lezen maar ook als PDF downloaden

Wat bieden wij?

Producten

 • Kabelfoutopsporing
 • Isolatietesters van 500 tot 2.000.000 V
 • Apparatuur voor veiligheid
 • Power Quality
 • Transformator test-en meetapparatuur
 • Schakelaar test-en meetapparatuur
 • Relaistestsystemen

Trainingen en opleidingen

Theorie en praktijk in het nieuwe opleidingscentrum, met eigen LS- en MS kabelnet, transformator en circuit breaker. Vandentempel verzorgt opleidingen voor Fluke Academy

Kalibratie

Kalibratiediensten, volledig herleidbaar volgens de normen, in het eigen laboratorium of op locatie bij de klant.

After-Sales

 • Reparatie
 • NEN 3140 keuringen
 • Verkoop van verbruiksmaterialen
 • De service-technici worden regelmatig bijgeschoold op de fabrieken en met cursussen. Er wordt steeds gezocht naar de meest economische oplossing: vervangen van printplaten of defectreparaties op componentniveau.

Verhuur

Verhuur van meet- en testapparatuur. Voor overbrugging van tijdelijke capaciteitsknelpunten, als nieuwkoop geen goede business case is.

Advies

Hulp bij het kiezen van de meest geschikte apparatuur.
De adviseurs van Vandentempel kunnen putten uit jarenlange eigen ervaring, die zij graag delen. Klanten van Vandentempel worden na aflevering van nieuwe apparatuur niet aan hun lot overgelaten.

Onze medewerkers

Matthijs Postma

VDT Team MP
Directeur

Matthijs Postma werkt sinds 2001 bij Vandentempel. Hij houdt zich ook bezig met verkoop vooral in Zuid-Nederland, België en Luxemburg. Matthijs doet daarnaast de personeelszaken en zorgt dat de ICT goed wordt beheerd.

Luuk Groot

VDT Team LG
Commercieel Manager

Sinds 2012 werkzaam bij Vandentempel.
Luuk is specialist op het gebied van Power Quality en thermografie. Hij is in de hele BeNeLux actief voor de producten van Fluke, Chauvin Arnoux, Techimp en Unipower, en verzorgt ook de publiciteit voor Vandentempel. Luuk verzorgt bij Vandentempel de trainingen en seminars op het gebied van thermografie en power quality.

Jolanda van Hattem

VDT Team JovH
Controller en procurist

Jolanda werkt sinds 1997 bij Vandentempel. Van algemeen secretarieel werk, is Jolanda zich steeds meer gaan bezighouden de financiële administratie en orderverwerking voor de levering van meet- en testapparatuur. Jolanda ziet erop toe dat de zaken bij Vandentempel gesmeerd verlopen.

Jacqueline Koele

Jacqueline 2022
Hoofd Administratie

Jacqueline verzorgt sinds 2005 de administratie voor de service-activiteiten. Kalibratiecertificaten, facturatie en telefonische opvolging behoren tot haar werkzaamheden. Zij zorgt voor de collegiale sfeer op de afdeling.

Jan van Hattem

VDT Team JvH
Technisch Specialist

Jan is in 2002 begonnen bij Vandentempel als technicus. In 2011 werd Jan Hoofd Service, waar hij al die ervaring gebruikt om de collega’s op de service afdeling aan te sturen, budgetten te bewaken, planning te maken, opleidingsniveau van de technici up-to-standard te houden, en de overige uitdagingen van de zeer dynamische serviceafdeling te managen. Vanaf begin 2021 is Jan zich als Technisch Specialist verder gaan richten op speciale projecten en processen binnen Vandentempel.

Rianne Hoff

Rianne test3
Administratie

Rianne is sinds 2019 bij Vandentempel. Rianne houdt zich voor de service afdeling bezig met dossierbewaking, facturatie en crediteurenadministratie.

Eduard de Leeuw

VDT Team EdL
Technicus

Eduard werkt sinds 2007 bij Vandentempel als technicus, waar zijn ervaring als vliegtuig-onderhoudstechnicus volop tot zijn recht komt. Sinds enkele jaren is Eduard zich meer gaan toeleggen op onderhoud, reparaties en ombouwen van kabelmeetwagens, waar zo ongeveer alle technische disciplines samenkomen, zoals werktuigbouw, elektrotechniek, hoogspanning, computertechnologie, voertuigtechniek.

Gert Jan Westerink

Gert Jan Web1
Accountmanager Service

Gert Jan werkt sinds 1997 bij de service-afdeling van Vandentempel. Vanaf het begin was hij betrokken bij de opbouw van de serviceafdeling. Sinds 2011 is Gert Jan het meest bij de klanten te vinden, waar hij op locatie kalibratieopdrachten uitvoert. Als Account Manager Service is Gert Jan het visitekaartje van Vandentempel bij onze klanten. Voor veel klanten tot zelfs op de Antillen is Gert Jan een bekend gezicht.

Glenn Kamphuis

VDT Team GK
Commercieel Accountmanager Service

Glenn is in 2013 in het kader van een leerwegtraject bij Vandentempel gekomen, om het praktijkgedeelte van zijn opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties uit te voeren. Intussen is Glenn full-time werkzaam bij Vandentempel, en verzorgt alle interne en externe logistiek. Daarnaast heeft Glenn zich verder ontwikkeld op het gebied van kalibraties. Sinds 2021 is Glenn als Commercieel Accountmanager Service hét aanspreekpunt voor alle servicecontracten en huuraanvragen.

Wouter Stremes

Wouter 2022
Account Manager België

Wouter werkt sinds 2017 bij Vandentempel en woont in België. Hij is als specialist verantwoordelijk voor de verkoop van onze test- en meetoplossingen in de Belgische markt. Wouter heeft ruime praktijkervaring opgedaan zodat hij advies op maat kan geven.

 

Niels de Waal

Niels 2022
Account Manager

Niels werkt sinds 2019 bij Vandentempel. Hij heeft veel ervaring opgedaan binnen de energiesector en de industrie. Niels is onder andere verantwoordelijk voor de verkoop van specialistische test- en meetapparatuur voor onderstations. Hierbij komt zijn praktijkervaring goed van pas.

Sietze Postma

VDT Team SP
Backoffice Verkoop Test en Measurement

Sietze werkt sinds 2019 bij Vandentempel en is verantwoordelijk voor de backoffice verkoopactiviteiten van de test- en meetapparatuur. Sietze heeft een brede ervaring opgedaan in de techniek, automatisering en het onderwijs. Hierdoor ondersteunt hij het verkoopteam op belangrijke wijze met zowel de verkoop als promotie en training.

Ferenc Slagter

VDT Team FS
Technicus

Ferenc werkt sinds 2018 bij Vandentempel als technicus. Hij heeft hoogwaardige elektronica ervaring opgedaan bij diverse toonaangevende bedrijven in Nederland. Met deze specialistische kennis weet Ferenc de juiste oplossing te bieden bij complexe elektrotechnische vraagstukken.

Sybe Bruining

Sybe 2022
Hoofd Service

Sybe werkt sinds 2018 bij Vandentempel als technicus. Hij heeft ervaring opgedaan als meettechnicus bij een groot Nederlands elektrisch netwerkbedrijf. Deze kennis en ervaring komen goed van pas bij de service en onderhoud van onze meetwagens, waarin hij is gespecialiseerd. Sinds begin 2021 is Sybe Hoofd Service en geeft daarbij leiding aan een groeiend team gespecialeerde technici.

Richard Dijkstra

VDT Team RD
Technicus

Richard werkt sinds 2019 bij Vandentempel als technicus. Hij heeft ervaring opgedaan als servicetechnicus bij diverse bedrijven in de Benelux. Richard verzorgt onder andere kalibraties en reparaties van onze test- en meetapparatuur, en is steeds vaker op locatie bij onze relaties te vinden. Richard organiseert mountainbiketours voor zijn collega’s.

Toine Oudshoorn

VDT Team TO
Technicus

Toine werkt sinds 2020 bij Vandentempel als technicus. Hij verzorgt onder andere kalibraties en reparaties van onze test- en meetapparatuur, en heeft zich in korte tijd tot onmisbaar lid van het team ontwikkeld.

Tamara Bruining

Tamara 2022
Medewerker logistiek

Tamara werkt sinds 2021 bij Vandentempel als medewerker logistiek. Zij is verantwoordelijk voor het aanmelden en klaarzetten van verzendingen en het inboeken van binnengekomen apparatuur. Verder houdt zij het magazijn op orde en dat alles doet zij met een stralende lach!

Pascalle Koortens

Pascalle 2022
Administratie

Pascalle is in 2022 het administratieve team bij Vandentempel komen versterken. Zij houdt zich voor de service afdeling bezig met dossierbewaking, facturatie en crediteurenadministratie. Daarnaast speelt zij een belangrijke rol in het beschrijven van de verschillende processen binnen Vandentempel in het kader van certificering.

Ayoub Mourjane

Ayoub 2022
Technicus

Ayoub versterkt sinds 2022 het serviceteam bij Vandentempel als technicus. Hij heeft veel kennis en ervaring op het gebied van elektronica en elektrotechniek. Ayoub houdt zich bij Vandentempel onder andere bezig met kalibraties en reparaties van test- en meetapparatuur.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Reparaties

Een storing komt altijd ongelegen. Vandentempel stelt alles in het werk om de beschikbaarheid van uw meetmiddelen zo hoog mogelijk te houden. Mocht het desondanks eens wat langer duren kunt u in de meeste gevallen een beroep doen op apparatuur in onze uitgebreide verhuurpool. In het geval van een reparatie betaalt u nooit meer dan 1 week huur.

Daarmee heeft u de zekerheid dat de kosten beheersbaar blijven, en is de continuïteit voor uw meetdienst gewaarborgd.

Kalibraties

Kalibreren is het vergelijken van een (meet)resultaat met een standaardwaarde. In het algemeen worden meetinstrumenten voor professioneel gebruik jaarlijks gekalibreerd. Vandentempel Service is in staat uw kostbare instrumenten te kalibreren, ja zelfs op locatie. De werkstandaarden die Vandentempel gebruikt worden op hun beurt jaarlijks gekalibreerd. Daarom kunnen wij garanderen dat de gemeten meetwaarden binnen de aangegeven onzekerheden juist zijn.

Vallen meetwaarden van het meetapparaat buiten de afgesproken toleranties dan zijn wij in staat in overleg met de opdrachtgever de nodige correcties uit te voeren, waarna de meetwaarden weer voldoen aan de gewenste of afgesproken toleranties.

Service

Wilt u een kalibratie, een reparatie laten uitvoeren, of een apparaat huren?

Download Service formulier

Vul in en email naar

Vandentempel

Specialisten in elektrotechnische meet- en testtechniek. Sinds 1974 actief in België, Nederland, Luxemburg, Antillen en Suriname.

Contact

de Netelhorst 8
8051 KE Hattem
+31 (0)38 444 90 09

Nieuwsbrief inschrijving

Als u op de hoogte wil blijven van ons laatste nieuws en data van seminars & beurzen

Zekerheid in spanning

Advies

Gedegen advies om tot een juiste keuze van meetapparatuur te komen.
Uw adviseur heeft zelf meet-ervaring

Levering

Apparatuur voor meten aan en testen van de elektrische infrastructuur, vanaf opwekking tot en met distributie.

Nazorg

Eigen werkplaats met getrainde technici, voor onderhoud, reparaties en kalibraties van uw meetapparatuur
Product trainingen: theorie èn praktijk in het eigen didactische net van Vandentempel
2020 © Vandentempel